Bernhards Ontmoeting 

Ontmoeting & Cultuur


Sheltersuit 

Bernhards Ontmoeting geeft warmte 

Bernhards Ontmoeting heeft Bas Timmer uitgenodigd voor een Het vuur in mij lezing op 23 maart 2023 in Bibliotheek Hengelo. Daarnaast willen we een concrete bijdrage leveren aan betere levensomstandigheden van daklozen door het aanbieden van 5 sheltersuits aan Sheltersuit Foundation voor mensen die (tijdelijk) buiten slapen.  Iedereen verdient warmte, bescherming en waardigheid. 

De Sheltersuit, geschikt voor koude winters

Wereldwijd worden meer dan 150 miljoen mensen gedwongen om buiten in de kou te slapen. In Nederland alleen al leven 40.000 mensen op straat. Dat in een land als Nederland nog mensen dakloos zijn en op straat moeten leven, kan er bij ons niet in.

Iedereen kan dit overkomen 

In Nederland neemt de armoede in Nederland de komende jaren ook toe, is de verwachting. Evenals het aantal daklozen door het aanhoudende en groeiende woningtekort. Daardoor zullen er ook deze winter weer mensen buiten slapen. Daklozen hebben vaak geen andere kleding dan wat ze aan hebben. Zij hebben bescherming nodig tegen barre weersomstandigheden. 

Ondanks dat het minder koud is dan andere jaren is het nog steeds te koud om met dit weer buiten te moeten slapen. Om deze mensen warm te houden, is de Sheltersuit door Bas Timmer van Sheltersuit Foundation bedacht. Dit is een waterafstotende en winddichte jas die getransformeerd kan worden tot slaapzak. Sheltersuit Foundation wil daklozen beschermen met speciaal ontworpen oplossingen en tegelijk afval te verminderen en nieuwe banen scheppen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij gaan 's nachts in de kou liggen om voor iemand anders warmte te creëren.

Dat doen wij in de nacht van 9 op 10 december in het Prins Bernhardplantsoen. Steun je ons?

Doneren kan via onze speciale actiepagina:

https://initiatievensamenvoorelkaar.nl/nl/initiatives/details/12/Bernhards-ontmoeting 

 Je bent van harte welkom om langs komen en te doneren in onze speciale donatiebus.

En ondertussen kun je ook nog genieten van optredens door Armonia Klein Orkest. Ook Bert van der Veen en Marcel le Blanc treden op. Alle optredens zijn onversterkt en tussen 21.30 en 24.00 uur.

Help jij ons mee?

Jeannette Lodeweges, Cobie Baart, Hanneke Mentink, Antek Olszanowski, Janneke Oude Alink en Diane Wevers